SECRETELE JAPONEZILOR: DE CE TRAIESC PANA LA 100 DE ANI!

2017-01-09 13:40:22 Lifestyle

Secretele celor mai sanatosi oameni de pe Glob stau in dieta, dar si in miscare facuta zilnic.

1. Dieta cu soia, peste si legume

Japonezii consuma de cinci ori mai multe legume crucifere (varza, conopida, broccoli) decat orice alt popor. „Acestea au un rol important anticanceros. In plus, mananca foarte mult peste oceanic si alge, bogate in minerale, mai ales iod si flor si sunt surse foarte bune de acizi grasi omega-3”, spune specialistul in alimentatie Corina Zugravu.

De asemenea, niponii sunt mari consumatori de soia. „Este bogata in substante isoflavone, fitoestrogeni care au actiune antioxidata si care fac ca menopauza sa se instaleze mai greu la femei, dar si sa fie mai usor tolerata”, mai explica nutritionistul.

2. Orez, nu paine

Orezul e preferat painii printre niponi. Painea alba are un continut caloric mare, ceea ce duce la ingrasare. In schimb, orezul ofera rapid senzatia de satietate.

3. Portii mici 

Traditional, japonezii mananca in vase micute care reduc automat portia. In plus, forma speciala face orice fel de mancare sa para mult mai atractiv. „Studiile arata ca portiile mari sunt responsabile de obezitate”, avertizeaza nutritionistul.

4. Fără prăjeli şi ulei

Nu veţi vedea japonezi prăjind alimentele într-o baie de ulei sau folosind unt în mâncare. Gătesc mai mult la abur sau trag legumele la tigaie să îşi păstreze proprietăţile nutritive.

De asemenea, folosesc în cantităţi mici ulei de canola (rapiţă). Peştele crud pe care îl consumă din belşug prespune însă riscuri.

„Netratat termic peştele poate provoca toxiinfecţii grave. La japonezi e vorba de tradiţie, dar în ciuda faptului că ei au grija ca peştele să fie cât se poate de curat şi proaspăt, tot apar probleme”, se arată îngrijorată Corina Zugravu.

sursa.kfetele.ro

loading...

Din aceeași categorie