O reţetă gustoasă de Crăciun pe zi: Piftie de curcan

2016-12-21 13:19:34 Bucătărie

piftie curcan ingrediente reteta

Ingrediente

2 aripi de curcan

1 cană mazăre, scursă

1 pulpă inferioară curcan

1 ceapă mare

2 morcovi

2 căpăţâni de usturoi

7 l apă

sare

Preparare

1. Pui carnea la fiert, împreună cu ceapa şi morcovii, în 7 litri de apă, la foc iute. Spumuieşti din când în când. După ce ai luat toată spuma, dai focul mai mic şi laşi să fiarbă aproximativ 2-3 ore. Carnea este gata când se desprinde uşor de pe oase. Adaugi sare după gust.

2. După ce a fiert, scoţi carnea din oală şi o laşi să se răcească, apoi o tai bucăţele şi o pui în boluri, împreună cu mazărea, morcovii fierţi, tăiaţi rondele. Scoţi şi ceapa din apa în care au fiert toate şi, când aceasta s-a mai răcit, pui usturoiul.

3. Înainte să pui apa în boluri, peste carne, o răstorni de trei ori dintr-o oală în alta, pentru a deveni limpede. Ulterior, o torni în boluri, printr-o strecurătoare. Depozitezi recipientele la rece ca să se închege compoziţia.

sursa.click.ro

loading...

Din aceeași categorie