Tarta cu nuca de cocos

2016-06-09 18:05:15 Bucătărie

Ingrediente:

Pentru blat:
2/3 cana cu margarina sau unt
2 cani faina
1/2 lingurita de sare
o fiola esenta de vanilie
6 linguri apa rece

Pentru crema:
4 galbenusuri
4 linguri unt nesarat
1/2 cana de frisca
4 pliculete zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie
5 cani fulgi de nuca de cocos
5 cani si cu lapte
8 linguri amidon
coaja rasa de la o lamaie
1/2 lingurita de sare
1 si 1/3 cana zahar

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 250 grade Celsius si unge o tava rotunda cu unt (poti folosi o tava de tarta). Incepe sa prepari blatul amestecanf intr-un robot de bucatarie faina, sarea si margarina pana la omogenizare. Adauga apoi vanilia si incorporeaza apa. Framanta bine aluatul pana la omogenizare apoi intinde-l cu facaletul si adauga-l in tava, avand grija sa acopere si marginile tavii.
Inteapa aluatul cu furculita pentru a permite bulelor de aer sa iasa. Coace aluatul timp de 10-15 minute.

Intre timp, tapeteaza o tava cu cu hartie de copt si imprastie peste aceasta o cana si jumatate cu nuca de cocos. Pune nuca in cuptor pana capata o culoare aurie. Separat, intr-un bol pentru mixer mixeaza bine laptele cu frisca si galbenusurile. Intr-un alt vas amesteca zaharul, amidonul si sarea. Incorporeaza acest amestec peste cel preparat anterior, avand grija sa nu se formeze cocoloase.

Fierbe compozitia rezultata la bain marie, pana incepe sa clocoteasca, amesecand continuu pentru a nu se lipi si pentru a evita sa se formeze cocoloase. Da apoi focul mic si continua sa fierbi compozitia timp de minut. Amesteca in continuu in tot acest timp. Lasa crema sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
Intr-un bol pentru mixer bate untul bine pana devine spumos. Incorporeaza apoi crema racita la temperatura camerei si adauga vanilia, coaja de lamaie si nuca de cocos ramasa.
Toarna compozitia peste aluat. Desupra presara nuca de cocos coapta.
Placinta exotica din nuca de cocos se serveste rece, de la frigider. Se poate servi ca atare sau cu un strat de frisca pe deasupra.

sursa: acasa

loading...

Din aceeași categorie