ASA FACI CEA MAI BUNA SUPA DE CEAPA CU CRUTOANE! ESTE UN DELICIU!

2016-11-01 15:47:23 Bucătărie

Supa de ceapa este una din delicatesele pe care ni le ofera bucataria franceza.

Ingrediente:

600 gr. ceapa alba
3 lingurite de zahar
2 catei de usturoi
1 lingura de suc de lamaie filtrat
100 g cascaval ras Le Gruyère sau Emmental - celebra branza cu gauri)
8 felii de paine – tip bagheta
2 linguri ulei de masline extra virgin
un praf de sare
boabe de piper negru
Ingrediente pentru supa :
4 cartofi medii
3 morcovi medii
2 bucati medii  de pastarnac
2 cepe medii
1 telina micuta

Mod de preparare:

Legumele se curata, se spala si se pun intr-o oala cu apa rece, in 3 – 4 litri de apa peste care se presara un praf de sare. Legumele pentru supa se pun la fiert, la foc mediu, timp de 30 minute. Supa este gata cand furculita patrunde cu usurinta in bucatelele de cartofi sau morcovi, fara ca acestea sa se sfarame. Legumele nu se fierb ca pentru un piure pentru a  fi folosite ca o garnitura la o friptura, un gratar de peste sau alaturi de un snitel de soia –  se incearca pastrarea aspectului estetic.

Se curata ceapa si se taie in felii subtiri (taie ceapa in doua, pe lungime, apoi tai-o in felii, apoi taie feliile in doua) . Se incinge uleiul intr-o tigaie inalta si se caleste la foc mic aproximativ 25 minute, pana cand se inmoaie, dar cu atentie sa nu se arda, apoi se adauga zahar, sare, piperul proaspat macinat. Se continua calirea cepei timp de 10 minute, pana cand capata o culoare maro-auriu frumoasa.

Se adauga supa fierbinte si se fierbe timp de aproximativ 10 minute, apoi se adauga catei de usturoi, curatati si zdrobiti. Se condimenteaza cu sare si piper si se aromatizeaza cu suc de lamaie.

Feliile de bagheta se prajesc sub grill timp de cateva minute, pana se ingalbenesc.

Supa de ceapa se imparte in boluri individuale, potrivite pentru pus in cuptor,  se inmoaie painea prajita si se presara cascaval ras.

Se pun in cuptor timp de 5 minute si de indata ce branza s-a topit, se serveste imediat.

Se asezoneaza cu piper proaspat macinat sau patrunjel.

sursa.kfetele.ro

loading...

Din aceeași categorie