Remedii naturale inedite cu gutui

2016-10-17 16:51:42 SANATATE

gutui, pancreatita, hepatita, cura cu gutui, nectar de gutui

În caz de pancreatită, ţine o cură cu suc de gutui timp de 3 săptămâni.

Gutuile, pe lângă faptul că sunt niște fructe extrem de gustoase și de aromate, pot fi folosite și ca tratamente naturiste în numeroase afecțiuni.

Nectarul de gutui previne hepatita

Coaja acestor fructe este recunoscută pentru faptul că are în compoziție substanțe antivirale. Acestea au rolul de a împiedica dezvoltarea microorganismelor care declanșează hepatitele de tip A, B și C.

De aceea, nectarul de gutui ar trebui să fie nelipsit din alimentația ta. Iată cum se prepară nectarul de gutui: în blender se pun 1,5 litri de apă și 3 gutui cu coajă, tăiate bucăți. Se adaugă și 2-3 linguri de miere. Preparatul obținut se consumă pe parcursul întregii zile.

Sucul de gutui vindecă pancreatita                                       

Sucul de gutui este un excelent tratament naturist în pancreatite, indigestii și stări puternice de greață. Sucul se prepară extrem de simplu: bagi la blendăr acest fruct, iar zeama obținută se bea.

În cazurile cu afecțiunile deja menționate, este indicat să se bea câte 125 de ml de suc de gutui (cam jumătate de pahar), de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale. Pentru pancreatită, se va urma o cură cu suc de gutui timp de 3 săptămâni.

sursa.click.ro

loading...

Din aceeași categorie