Toţi fumătorii trebie să ştie asta! O singură legumă îi poate vindeca de enfizem şi cancer pulmonar

2016-07-23 10:43:43 SANATATE

Sursa foto: ziare.com

Cartofii dulci se numără, fără doar şi poate, printre cele mai răspândite alimente de pe planetă, fiind consumaţi încă din cele mai vechi timpuri. Totuşi, proprietăţile miraculoase ale acestora nu sunt prea cunoscute, în ciuda faptului că în prezent există aproape 8.000 de soiuri de cartofi dulci, multe dintre ele fiind excelente pentru întărirea sănătăţii plămânilor. Soiurile de culoare galbenă şi portocalie sunt cele mai recomandate pentru plămâni, conform secretele.com.

Dacă de obicei consumăm tulpina subterană a cartofului şi rădăcinile, tulpinile şi frunzele sunt comestibile, iar în fiecare dintre aceste părţi se găsesc substanţe anticancerigene puternice.

Cu un conţinut ridicat în beta-caroten, o substanţă care în stomac este transformată în vitamină şi care este deosebit de importantă pentru sănătatea corpului, fiind esenţială pentru funcţionarea optimă a organelor de văz, a sistemului scheletic şi a sistemului imunitar. În plus, vitamina A şi o serie de alţi carotenoizi susţin regenerarea ţesuturilor pulmonare bolnave, în special în cazurile de emfizem.

Mai mult de atât, conform unui studiu realizat de nişte cercetători din Taiwan, persoanele care consumă frecvent frunze de cartofi dulci sunt cu 43-65% mai puţin predispuşi riscului de îmbolnăvire de cancer pulmonar comparativ cu persoanele care nu includ acest aliment în alimentaţie. Potrivit studiului în cauza, persoanele care consumă cantităţi mai mari de vitamina A, alfa-caroten şi beta-caroten sunt mult mai feriţi de tumori pulmonare. Pe lângă aceste frunze, şi crizantemele posedă proprietăţi vindecătoare puternice.

Cartofii dulci sunt o sursă excelentă de carbohidraţi complecşi, fibre, riboflavină, vitamina C, vitamina B6, magneziu, calciu, potasiu, mangan şi fier. Carbohidraţii complecşi continuti transformă cartofii dulci în alimentul perfect pentru diabetici şi toate persoanele cu probleme de glicemie. Iar conţinutul mare de fibre sprijină digestia şi previne chiar cancerul de colon, în timp ce cantitatea mare de potasiu şi vitamina B6 protejează inima şi reduc riscul de atac de cord.

sursa.spynerws.ro

loading...

Din aceeași categorie