Poliţia închide MASIV site-urile de filme şi SERIALE

2016-07-16 10:53:16 Filme

Poliţia închide MASIV site-urile de filme şi SERIALE

Poliţia închide MASIV site-urile de filme şi SERIALE#1

Mărime font - +

 Site-urile de filme şi seriale TV din ţara noastră sunt închise treptat de autorităţi, cea mai recentă victimă fiind 990.ro. Statul a mai închis de-a lungul timpului şi alte site-uri de filme şi seriale.

 Până acum, Ministerul Public a închis următoarele site-uri:

cinemaxx.ro
990.ro
serialepenet.ro
vplay.ro

Cei care accesează în prezent aceste site-uri sunt întâmpinaţi de o pagină cu următorul mesaj: “Acest nume de domeniu este sechestrat în conformitate cu dispoziţiile articolului 249 din Codul de Procedură Penală. Prezentul nume de domeniu fiind parte a unei cauze penale".

 

Alte site-uri precum deseneanimateonline.info sau www.serialeonlinetv.com s-au închis singure.

În urmă cu câţiva ani, PRO TV a făcut o sesizare la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu privire la 42 de site-uri care difuzează filme şi seriale fără să respecte legislaţia audiovizualului şi fără să deţină drepturile pentru conţinutul transmis.

Ce spune legea

Ordonanţa de urgentă nr. 123 din 01/09/2005 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe: Art. 1398. Constituie infracţiune şi se pedepseste cu închisoare de la 1 an la 4 ani sau cu amendă de la 2.500 lei la 40.000 lei punerea la dispoziţia publicului, inclusiv prin Internet sau prin alte reţele de calculatoare, fără consimţământul titularilor de drepturi, a operelor ori a produselor purtătoare de drepturi conexe sau de drepturi sui-generis ale fabricanţilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel încât publicul să le poată accesa în orice loc sau în orice moment ales în mod individual.

sursa.ziarulevenimentul.ro

loading...

Din aceeași categorie