Berea asta e făcută cu apă din WC

2017-03-23 19:33:05 Lifestyle

Berea Full Circle din apă reciclată are arome de caramel şi fructe exotice

Incredibil, dar adevărat! Compania Stone Brewing fabrică bere folosind apă reciclată din canalizarea oraşului San Diego, cu alte cuvinte “apă din WC”. Producătorii spun că e “absolut delicioasă”.

Al nouălea cel mai mare producător de bere din SUA, Stone Brewing din San Diego (n.r. oraş de pe coasta Californiei de sud), a ajuns să folosească o tehnologie pentru purificarea apei uzate din canalizare, fiindcă zona în care se află se confruntă cu o gravă criză de apă din cauza secetei. 85% din apa potabilă este adusă de la mare distanţă.

Apa obţinută în urma procesului de purificare este utilizată pentru fabricarea noului sortiment de bere numit Full Circle. Managerul Steve Gonzalez spune că nu este nici o diferenţă la gust între berea din apă reciclată în comparaţie cu cea din apă de la robinet. Ba, mai mult, “noua băutură are aromă de caramel şi de fructe tropicale, care o va face de mare succes în întreaga lume”, a explicat acesta. Gonzalez a mai spus că apa obţinută prin purificarea apelor uzate are nevoie doar de adăugarea unor săruri. Se fac riguroase analize de specialitate pentru a demonstra că apa folosită în procesul de fabricaţie a berii este “foarte curată, bună pentru consum, iar băutura obţinută este foarte gustoasă”, a ţinut să sublinieze managerul companiei.

 

Nimeni nu-şi dă seama de diferenţa de gust


Deocamdată, berea Full Circle nu a ajuns pe piaţă, însă pe viitor va putea fi achiziţionată de pe rafturile magazinelor.
Nu este prima oară când se produce bere prin metode neobişnuite. Organizatorii festivalului danez Roskilde Festival au avut ideea de a colecta urina participanţilor pentru a o recicla în bere, la ediţia din 2015. S-au colectat circa 250.000 de litri de urină pe durata festivalului care s-au folosit ca fertilizator pentru o cultură de orz şi malţ. Recolta dată de terenul astfel fertilizat a fost folosită pentru producţia de bere pentru ediţia următoare a festivalului.

sursa.click.ro

loading...

Din aceeași categorie