Crema de zahar ars fara coacere

2017-03-22 14:30:31 Bucătărie

crema catalana

Crema de zahar ars fara coacere e cam tot ce isi poate dori cineva de la un desert fin si cremos.

Crema de zahar ars pe care o stim cu totii, asemanatoare cu versiunea frantuzeasca cunoscuta ca si crame brulee, mai are o sora.

Crema de zahar ars fara coacere este originala din Spania, se numeste crema catalana, este delicioasa si mult mai simplu de facut pentru ca nu necesita coacere.

Avand in vedere ca renumita crema de zahar ars traditionala se face la bain-marie si se supravegheaza foarte atent, pentru ca temperatura trebuie sa fie constanta, atunci versiunea de crema de zahar ars fara coacere este de preferat, fiind mai usor de preparat macar si pentru ca nu necesita coacere si toate aceste operatiuni complicate.

Dar nici gustul pe care il are crema de zahar ars fara coacere nu e de neglijat, pentru ca si aceasta este extraordinar de delicioasa.

In mod traditional, spaniolii adauga coaja de lamaie in compozitia de crema de zahar ars fara coacere, insa aceasta poate fi inlocuita sau completata si cu coaja de lime, grapefruit sau portocala. Reteta de crema de zahar ars fara coacere nu este complicata deloc, trebuie doar sa ai ceva mai multa atentie atunci cand adaugi lapte peste galbenusuri pentru ca o temperatura prea mare ar putea sa le intareasca si sa compromita desertul.

Iata cum se prepara crema de zahar ars fara coacere!

crema catalana in

Ingrediente

230 ml lapte

130 grame zahar

8 galbenusuri

1 ½ lingura amidon

Coaja de lamaie

Mod de preparare

Pune laptele intr-o cratita, adauga 4 linguri de zahar si coaja de lamaie si lasa totul sa fiarba.

Intre timp, bate galbenusurile cu 2 linguri de zahar si amidonul.

Treptat, toarna peste acest amestec laptele cald, apoi pune compozitia inapoi in cratita si lasa-o sa fiarba la foc mic, amestecand constant, timp de cinci minute, pana cand incepe sa capete consistenta.

Pune crema obtinuta in boluri sau vase ramekin si lasa-o la rece cel putin o ora. Inainte de a o servi pune deasupra zahar caramelizat si decoreaza cu fructe de padure proaspete si frunze de menta.

sursa.mooza.ro

loading...

Din aceeași categorie