Brioşe Kinder Bueno, un adevărat deliciu

2017-02-11 15:59:49 Bucătărie

Când vrei să le faci celor dragi o supriză, chiar dacă îi iei în calcul şi pe adulţi, şi pe copii, merită să încerci acest desert delicios, cu glazură.

Brioşe Kinder Bueno – Ingrediente

Pentru brioşe

175 g unt nesărat, la temperatura camerei
175 g zahăr brun
3 ouă mari
140 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
35 g cacao pudră
½ linguriţă esenţă rom
2-3 linguri lapte integral

Pentru glazură

150 g unt nesărat, la temperatura camerei
300 g zahăr pudră, cernut
100 g tablete ciocolată Kinder, tocate

Pentru decor

ciocolăţele Kinder Bueno, după gust
bombonele de ciocolată

Brioşe Kinder Bueno – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul şi tapetezi o tavă de brioşe cu forme de hârtie speciale. Baţi spumă untul cu zahărul brun, folosind mixerul, până se omogenizează. Încorporezi ouăle, făina, praful de copt, sarea, cacaua, esenţa de rom şi mixezi din nou până se combină toate ingredientele.

Când s-au omogenizat, iar compoziţia ţi se pare prea tare sau prea consistentă, poţi adăuga laptele. Omogenizezi şi torni aluatul în formele de brioşe. Dai tava la cuptor 15-20 de minute, până trec testul cu scobitoarea, apoi le laşi deoparte.

Când brioşele s-au răcit complet, prepari glazura. Topeşti ciocolatele în cuptorul cu microunde, la temperatură mică spre medie, până se omogenizează. Apo laşi ciocolata să se răcească. Freci untul moale până obţii o spumă omogenă. Încorporezi treptat zahărul pudră, până obţii o cremă pufoasă şi uşoară.

Continui să amesteci glazura cu mixerul, adaugi untul topit şi ciocolata topită anterior, care s-a răcit puţin, şi omogenizezi. Dacă glazura ţi se pare prea tare, adaugi o lingură sau două de apă fierbinte şi continui să baţi până la omogenizare.

Decorezi brioşele cu glazura, presari bombonele de ciocolată şi înfigi câteva ciocolăţele Kinder Bueno. Serveşti imediat sau le dai la rece.

sursa.clickpoftabuna.ro

loading...

Din aceeași categorie