Terapia cu animale e bună pentru toate vârstele

2017-02-11 15:49:57 Lifestyle

terapia cu animale, autism, sindrom Down, ADHD, copii

Terapia asistată de animale este benefică şi copiilor care suferă de autism, sindrom Down şi ADHD.

Ştiai că poţi face faţă mai uşor unei probleme de sănătate cu ajutorul animalelor? Terapia asistată de animale este o metodă complementară de tratament pentru diferite afecţiuni şi foloseşte  pe post de doctor în special câinii, caii şi pisicile.

Terapia asistată de animale (TAA) poate fi folosită atât în cazul copiilor, cât şi în cazul adulţilor şi vârstnicilor. Câinii sunt cel mai adesea cei mai folosiţi ca terapeuţi, însă animale de terapie mai pot fi delfinii, porcuşorii de Guineea, iepuraşii ori măgăruşii. Chiar şi papagalii pot fi incluşi în astfel de programe. La şedinţe, alături de animăluţul de terapie, de terapeut şi de pacient, mai pot lua parte şi alţi membri ai familiei, cu condiţia să respecte regulile. Durat acestora este între 30 şi 60 de minute.

Animalele de terapie se antrenează temeinic înainte de a deveni terapeuţi: acestea stau în programe de dresaj, astfel încât să fie pregătite să facă faţă situaţiilor cu care se pot confrunta. Câinii, în special, urmează programe de dresaj particularizate, astfel încât să înveţe tipul de exerciţii pe care îl vor face cu pacienţii.

Reduce anxietatea

TAA este o modalitate excelentă de a reduce stresul şi anxietatea, fiind de ajutor persoanelor care suferă de depresie. Poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, menţinând sănătatea inimii. Contribuie la eliberarea de endorfine, hormoni ai fericirii, ceea ce va îmbunătăţi starea de spirit. În acelaşi timp, contribuie la scăderea nivelului de cortizol, cunoscut drept hormon al stresului. De asemenea, scade sentimentul de abandon.

sursa.click.ro

loading...

Din aceeași categorie